Menu
Gildia Pióra na Patronite

kropla w morzu

szkoda że nie da się zapomnieć
do połowy
tak jak się wchodzi do rzeki
lub czeka na drewnianym pomoście
zostawiając za sobą słowa
jak kamienie w wodę wrzucane

a potem
niech choćby wiatr
czyta nas od deski do deski

odkrywając nasze historie
w noce kapiące od gwiazd
bosymi stopami pisane

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    30 August 2015, 12:16

    ...jednak warto tu zaglądać ....dziękuję M....;)....

  • Adnachiel

    26 August 2015, 15:32

    Nareszcie :)
    Czekam więc na kolejne Twoje arcydzieła
    i posyłam Ci uśmiech, od ucha do ucha :)

  • giulietka

    26 August 2015, 14:57

    To chyba dobrze, bo właśnie przeczytałam [a właściwie czytam bez końca :) ] coś, co na pewno będzie na długo moim natchnieniem...
    Dziękuję, M.

  • Adnachiel

    26 August 2015, 14:47

    Nie przestajesz mnie zachwycać M.

  • giulietka

    26 August 2015, 12:50

    Miło mi, to ja dziękuję.

  • Alfa Centauri

    26 August 2015, 12:26

    Idealnie wpasowany wiersz w mój nastrój.
    Dzięki :)