Menu
Gildia Pióra na Patronite

morze potok i kałuża

szerokie, tajemnicze
głębokie, nieodkryte
na pewno nie gorące-
-lodowate
twarz wykrzywiające
bo słone

inne szalone, wzburzone
nieco cieplejsze
nawet słodkie
w nieustannym biegu
a wąskim korycie
życie?

inne pozornie małe
za to często gorące
brudne, śmierdzące
lecz w pewien sposób...urzekające
tym, jak krótkie,jak chwilowe

tajemniczość przyrody
zrodziła odkrycie

że wszechobecna woda...
...jak wszechobecne życie

7346 wyświetleń
71 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!