Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Na dobranoc"

Szary, spowity mrokiem kąt mojego pokoju doskonale wie...
Ile razy wpatrywałem się w załamanie ścian mojego serca
Kiedy szelest liści w ogrodzie jest tak cichy jak głos ptaka
Uwięzionego miedzy niebem a ziemią moich myśli...
Ostatni pociąg i ostatni wagon nadal czeka na mnie
Zamykam oczy i wtapiam się w chłód atramentowej nocy
Może to moje ostatnie oddechy, myśli nieuczesane o Tobie?
Nocne rozmowy tyle w nich intymności i poczucia wstydu
Twój oddech, spojrzenie ponad brzegiem kieliszka szczęścia
Piszą całą paletą tęczowych barw jutra, za rok, aż po zawsze.

17 180 wyświetleń
281 tekstów
3 obserwujących
  • Yankes

    14 December 2017, 23:15

    Wolałbym 3/4

  • piórem2

    14 December 2017, 15:25

    Czlowieku ale ty naiwny jesteś. Tu nie znajdziesz drugiej połówki. Raczej falsz i obłudę.

  • Yankes

    14 December 2017, 15:15

    Z dobrych rad zawsze korzystam.Niestety nie należysz do tych osób.

  • piórem2

    14 December 2017, 15:11

    Dziekuje to dla mnie duży komplement jednak wymaga pracy.
    Wytzyj nos i zmykaj stąd. Dobra rada od starszej baby.

  • Yankes

    14 December 2017, 15:07

    Nie zastanawiam się nad tym....dla mnie Jesteś po prostu Nieautentyczna,y.
    Ludzką rzeczą jest błądzić i popełniać błędy.

  • piórem2

    14 December 2017, 15:03

    Nawet nie wiesz jak się mylisz.
    Nie po raz pierwszy. :)

  • Yankes

    14 December 2017, 14:59

    Czasami tak sobie myślę o Tobie Bożenko i jestem szczęśliwy, że takich Kobiet jak Ty jest już coraz mniej. W zasadzie bardziej pasuje do Ciebie określenie Baba!

  • piórem2

    14 December 2017, 08:57

    Dla mnie poeta musi być autentyczny. Inaczej to tylko barista.

  • I.Anna

    14 December 2017, 08:43

    Bożena, jakie to ma znaczenie?
    Ten wiersz jest nastrojowy i sercem pisany.
    Wiesz co to jest serce, prócz tego, że jest narządem ciała?
    Dobrego czasu i Bożego Narodzenia w głębi nas.

  • piórem2

    14 December 2017, 08:37

    Ty jesteś facet czy baba ? Zastanawiam się czasem .