Menu
Gildia Pióra na Patronite

ZMIANA

Szara rzeczywistość otacza nas wszędzie
Dlaczego jest szara i czy tak zawsze będzie
Na te dwa pytania sam sobie odpowiedz
Wszystko siedzi w twojej głowie

Popatrz dookoła czy naprawdę jest szaro
Kolorowe reklamy w około mrugają
Od Ciebie zależy jaki odcień mają
Czy Cię śmieszą czy wkurzają

Teraz się zastanów zdecyduj się wreszcie
Czy chcesz żyć wśród kwiatów czy w szarym areszcie
Jak wybrałeś kwiaty no to znakomicie
Podpowiem Ci teraz jak to wcielić w życie

Załóż bluze w kropki no i spodnie w kratę
Czapkę z pomponem i buty pstrokate
Szeroko otwórz oczy uśmiech wyjmij z kieszeni
A wtedy zauważysz jak świat bardzo zmieni

912 wyświetleń
5 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    15 April 2016, 14:39

    Dobry wiersz, z przekazem...
    :)

  • misiek45

    15 April 2016, 13:58

    Strój jakby dla mnie troszkę pstrokaty
    Lecz dobrej modzie nie straszne daty
    A wiersz w kolory pięknie ubrany
    W dobrym nastroju i zrymowany
    Bo kolor szarośc w radośc zamieni
    Z kwiatkiem malutkim w górnej kieszeni :))

  • MartynaR

    23 January 2016, 00:28

    Wystarczy czasami na coś spojrzeć z innej perspektywy
    Wiem co chcesz przekazać
    Trafne.
    Pozdrawiam ;))