Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia XVII

Szafiirki bardzo pasują
Do rozważania pierwszego dnia
Z siedmiu Wielkiego Tygodnia
Na fundamencie z dzisiejszego poniedziałku
Moimi oczami moimi myślami
Przyrodą i ludzkością tutejszą
I jak najbardziej dzisiejszą naszością

Wielki tydzień przyniesie zmartwychwstanie
I możliwość wieczności w niebie
Nawet w jego części zwanej rajem
A ja cieszę się że mogę go rozważać
Też w drodzę do wiejskiego sklepu
Na której to drodze spotykam
Efekt przyjęcia przez rozum ludzki
Miłości Jezusa Chrystusa a więc
Ósmoklasiści wracali spokojnie
Po dzisiejszych egzaminach
Bo miłujący Chrystusa nauczyciele
Popierający Prawo i Sprawiedliwość
Nie protestują nie chcąc czynić zła
Ich też popiera Prawo i Sprawiedliwość
A szanuje lud naszej wsi

Widziałem kwiat bratka przecudny
Jak zmartwychwstanie i jego możliwości
Jedne płatki bordowe jak krew Boga
Nazarejczyka przelana za człowieka
W mądrej miłości i wolności
Drugie pomarańczowe jak radość
Z faktu zmartwychwstania Boga Człowieka
Człowiek odtąd nie musi być chciwy
Krzywdzić żeby być szczęśliwym
Może spokojnie poprzestać na małym
I bez celu którym wyzyskuje bliźnich

A centrum bratka czarne serce
Jak z węgla są tutejsze serca
Jak węgiel jest ciepłem naszych domów
Jak węgiel jest barwą mojego kraju

Kobiety w sklepie narzekają na drożyznę
Chciwość i zysk mają się dobrze
Moja refleksja kwitnie
Okazja uczyniła złodzieja
Chrystus przegrał
Przegrywa Człowiek
Wszystko przegrywa chciwością człowiek

Na szczęście znajdziesz jeszcze
Pięcioro sprawiedliwych i uczynnych

297 703 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!