Menu
Gildia Pióra na Patronite

matka Wielkie Wojny

synu
gdzie jesteś
czemu nie ma cię przy stole
wczoraj w radiu podali
że skończyła się wojna
więc czemu nie przybiegłeś
przytulić się do matki

synu
powiedz gdzie cię szukać
wśród tysięcy
jednakowych tablic
wbitych w ziemię
z napisem ''Znany Bogu''
dla świata bezimienną ofiarę

synu
z tej pustki chcę wydobyć
cząstkę twej duszy
by wlać ją w te zdjęcie mokre od łez

synu
syneczku
ta cisza mnie przeraża

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 11 November 2014, 10:06

    96 lat temu skończyło się preludium ludobójstwa ...