Menu
Gildia Pióra na Patronite

łzy

świat nie rozumie łez
szyderstwem odpowie

słaby
nie umie żyć
laluś spod maminej kiecy

w ciszy pokoju
za szczelnie zamkniętymi żaluzjami
samotna dusza
we łzach ukojenia szuka

ma wszystko
i nie ma nic

świat nie rozumie łez

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • luterin

    19 June 2012, 21:18

    W ciszy pokoju...szukamy ukojenia...dobrze,że jeszcze pokoje chronią od szyderstwa...że mamy takie miejsce bezpieczne dla łez...

  • giulietka

    31 May 2012, 22:30

    świat nie rozumie łez
    a jednak w nich się topi

    Przesiąknięty wrażliwością, więc piękny wiersz...

  • 31 May 2012, 21:18

    Piękne i od serca,
    "ma wszystko i nie ma nic" to taki odpowiednik do wielu ludzi ;)

  • Swietka

    31 May 2012, 20:43

    oj nie rozumie...
    świetnie to ująłeś, pozdrawiam:)