Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pełnia

Świat leniwie się niebem rozjaśnia
mgłami po łąkach jeszcze sen tuli
zdziwiony przeciera oczy zaspane
i trzepotem gęsich kluczy się budzi

Cichutko się skradam na palcach
niepotrzebne mi żadne słowa
by zaczarować ten czas poranny
szeptami sennych traw grający

Czy można chcieć czegoś więcej
gdy jesteś świadkiem tej chwili
czujesz wolność i radość dziką
i na własność masz świat cały

Wiem że wiesz już wszystko

http://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    19 September 2012, 20:48

    :)**

  • Gaia

    19 September 2012, 13:46

    Dziękuję pięknie za Wasze słowa pozostawione jak uśmiechy dla tego mojego wierszydła. Dziękuję serdecznie wszystkim i każdemu z osobna i życzę miłego popołudnia :)

  • sprajtka

    19 September 2012, 11:57

    Ulotna trwałość kształtów zawarta w wierszu-piękne...

  • giulietka

    19 September 2012, 10:22

    Beatko, nie wiem jak tego dokonałaś, ale zamknęłaś w tych zwrotkach magię wrześniowych poranków, dlatego kradnę, by wracać tu często:)

  • misiek45

    19 September 2012, 10:15

    Beatko Twój poranek jest bardzo romantyczny-miłego i romantycznego dnia