Menu
Gildia Pióra na Patronite

ulepieni z gwiazd

światła obcych domów
ułożyły się w jeden ciepły

a my jak płonące łódki
z niewysłanych słów
pełni jesieni
pośród mokrych poręczy
w objęciach bezradnych liści

z tym samym pierwiastkiem
pyłu meteorytów na dnie
oddalamy się z powrotem
z każdym kwantowym skokiem
motylich skrzydeł

zbliżyły się do siebie
wykresy naszych chorych serc
- usta pełne spojrzeń
miliona gwiazd
pod opuszkiem palca

chcieliśmy żyć
tak długo jak czas

dwie śmiertelne dusze

30 293 wyświetlenia
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    26 April 2017, 11:05

    Magdo - uśmiecham się :))

  • silvershadow

    23 April 2017, 22:54

    Adnachielu, bardzo Ci dziękuję. Serdeczności :)

  • Adnachiel

    23 April 2017, 20:04

    Piękny!

  • silvershadow

    23 April 2017, 17:18

    Dzięki, Fyrfle.
    Pozdrawiam. :)

  • fyrfle

    23 April 2017, 12:15

    Dwa pierwsze wersy to jest TO