Menu
Gildia Pióra na Patronite

kamień i woda

nie szukam w twoim cieniu
blasku minionych nocy
ani w skupionych źrenicach
ciepła odległych gwiazd

tańcząc z cieniami przeszłości
nie pragnę zatrzymać czasu

chwiejność mojego istnienia
opieram o dłoni twych spokój

na moją wieczną niepewność
wystarczy stałość twych kroków
które słyszę wciąż obok
nawet gdy idę pod wiatr

137 933 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 4 February 2015, 18:54

    nawzajem ;)

  • giulietka

    4 February 2015, 18:53

    chyba trzema naraz heh;)
    miłego wieczoru, "relax";)

  • 4 February 2015, 18:52

    motam bo jestem zawsze szóstką w jednym

  • giulietka

    4 February 2015, 18:51

    Krysiu, dziękuję, miło to czytać.

    Natalio, czyżbyś się znów pogubiła w moich dość prostych wersach czy tylko motasz dla hobby?

    Adnachiel, jak zawsze bezbłędnie potrafisz rozszyfrować moje wersy;)

    Malusia, cieszę się, że zatrzymałam tu Ciebie;)

    Magdo, dziękuję za odwiedziny.

    Pozdrawiam wszystkich w klimatach zielonej herbaty;)

  • czasem_wciskam_escape

    3 February 2015, 19:46

    naprawdę cudowny...

  • Malusia_035

    3 February 2015, 19:39

    piekny,zatrzymuje na dłuzej

    pozdrawiam :))

  • Adnachiel

    3 February 2015, 19:15

    Ktoś mi kiedyś powiedział, że miłość to szata, w której każda kobieta chciałaby stanąć obok swego oblubieńca.
    Czytając ten wiersz widzę w nim właśnie miłość, jej piękno i pewność.
    Gdybym się wkrótce nie żenił, pewnie bym zazdrościł :)
    Tymczasem podziwiam :)

  • 3 February 2015, 18:16

    Zjawiskowe rymy ;)'' chwiejność mojego istnienia opieram o dłoni twych spokój , które słyszę wciąż obok , nawet gdy idę pod wiatr

  • krysta

    3 February 2015, 15:48

    jakże pięknie...
    pozdrawiam :)