Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samobójczyni

Świat bez barw. Zawsze szary.
Człowieku! Nawet nie dałbyś wiary,
że jej się żyć odechciało...
Sensu istnienia życie nie miało.
Czarny płaszcz i ponura mina.
Ciągle to była tylko jej wina.
Niesmak dni i gorzkie jutro.
Tobie też byłoby smutno.

Nie podchodź. Nie podawaj ręki.
W ten sposób nie zmniejszysz udręki.
Spłoszysz ją. Ona ucieknie.
Zrobi to ot tak... Bezwiednie.
Po prostu bądź. Nie podchodź zbyt blisko.
Może razem rozpalicie nadziei ognisko.
Nie śpiesz się. Nie o szybkość chodzi.
Cierpliwość przecież nowy dzień rodzi.

Dedykowane wszystkim tym, którzy mieli, mają w swoim życiu chwilę słabości...
"Kto chce, żeby życie uśmiechało się do niego, musi pierwszy uśmiechać się do życia." (- John E. Smith)

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • anna kowalczyk

    19 August 2011, 02:01

    ...Kiedy Twoje ciało przestanie już funkcjonować i usłyszysz matkę płaczącą nad Twoim grobem, pozwól sobie na chwilę zadumy.
    Czy było warto ?...
    ( z myślą o tych, którzy mają chwilę słabości )

    _________________________________

    ...wiersz...wzruszenie...

  • 19 August 2011, 01:51

    Wiem, że mówią.

    Znów... dziękuję.

  • Bogdan Z

    8 June 2010, 13:24

    normalnie pióra mi się nastroszyły ....może uratowałaś parę zagubionych dusz ..... (+)

  • 8 June 2010, 11:41

    ...proszę :)

  • 8 June 2010, 11:21

    Ah... :) Komentarz lepszy od wiersza :)
    Pozdrawiam!
    :))

  • 8 June 2010, 09:38

    Dziękuję :)

  • R.A.K.

    8 June 2010, 09:36

    Piękne przesłanie dla wątpiących a dla szczęśliwych przestroga :)