Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaklinaczka

Sucha jak źdźbło zboża
kołyszę się na wietrze
słońca promienie gaszą
usta spierznięte od słów

wsłuchuję się w odgłosy ptaków
stąpam boso szeleszczę ciszą
zamykam oczy mgła unosi mnie
nad łąki trzepotem motyla

unoszę dłonie ku niebu
oddycham ciężko więdnę
spragniona wody jak życia
szepcząc zaklinam deszcz
https://www.youtube.com/watch?v=bcnWysA9gxo

65 473 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    15 June 2019, 14:55

    Dzięki Panowie :-)pozdrawiam

  • 14 June 2019, 19:08

    Twoje pragnienie zostanie ugaszone... :)
    Fajne.
    Pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    14 June 2019, 09:24

    Liryka w czystej postaci :)