Menu
Gildia Pióra na Patronite

moje serce

stygnący kamień
twierdza

kiedy w kwietniu na drzewach
szeleszczą suche liście
a igła w moim kompasie
pokazuje bardziej na południe
gdzie zaskoczył nas deszcz

gaszę światło i patrzę prosto
w nieskończoność
przez dłonie
gdzie czekasz na końcu korytarza

ale zamiast burzy
słyszę tylko
w oddali wykuwane ostrze

moje serce
tani motel

30 301 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    21 April 2017, 20:34

    Cris, dziękuję, tym bardziej, że zatrzymałaś się u mnie ponownie.
    Przesyłam uśmiech :)

    od ryksza
  • Cris

    21 April 2017, 20:17

    Czytam kolejny raz i za każdym czuję jak serce broni się przed pamięcią..., choć to moje odczucia.
    Pozdrawiam na miły wieczór :)

  • silvershadow

    21 April 2017, 20:09

    Bardzo Ci dziękuję, Magdo.
    Pozdrawiam, miłego wieczoru. :)

  • silvershadow

    19 April 2017, 14:04

    Bardzo Wam dziękuję.
    Cieszę się, że znajdujecie tu coś dla siebie.
    Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia :)

  • 15 April 2017, 18:55

    Zgadzam się z Przedmówcą. :)
    Wesołych:))

  • Adnachiel

    15 April 2017, 11:57

    Twoje wiersze są niezwykłe.
    Zawsze czytam i zawsze jestem pod wrażeniem Twojej poezji.
    Pozdrawiam i życzę radosnych Świąt Wielkiej Nocy.