Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłości jak na lekarstwo

Stworzony po to, aby żyć
Aby w samotności istnieć
Człowieczym stara się być
Miłości jak na lekarstwo
Nie wie, a może nie jest pewien
Czy kochać jeszcze potrafi?
A może kochanie mu niepisane?
Smutek, samotność z ciepłem rozstanie

Stworzony po to, aby żyć
A duchowo powoli umiera
Kto wie, a może już nie żyje?
On bez władzy, on bezwładny
Nad tym wszystkim dookoła
Jak płatek delikatnej róży
Który płynie ściekiem, po burzy

W bólu leży na łożu przeznaczenia
I czeka dokonania i dopełnienia
Ostatecznego z Miłością
Rozwiązania z samotnością

https://www.youtube.com/watch?v=1y3TKv7Chk4

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    29 May 2015, 20:21

    mill a i Tobie dziękuję, za tę miłe słowa. Dobrego wieczoru.

  • mill

    29 May 2015, 20:18

    ...no faktycznie piękny ....

  • M44G

    29 May 2015, 20:17

    Dziękuję z całego serca. Miłego wieczoru.

  • Malusia_035

    29 May 2015, 20:16

    uwielbiam Twoje wiersze są piękne :)

    Pozdrawiam :)

  • M44G

    28 May 2015, 17:05

    Miło czytać takie słowa, za co Ci dziękuję. Dla Ciebie też słońce należy się, niech te promienie w dobre popołudnie przemienią się.

  • M44G

    28 May 2015, 15:40

    Dziękuję szczerze i wiele słońca niech Tobie świeci.

  • taktojax

    28 May 2015, 15:39

    Nooo... powiało słowem pięknym.