Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wola-niewola

Straciłem Cię lesie świerkowy
pachnący tajemnicą i dzikością,

Straciłem Cię strumieniu przejrzysty
chłodną wodą wolności przepełniony.

Straciłem Was góry moje
wznoszące się dumnie i spokojnie.

Straciłem Was i zamknięty jestem
oddycham powietrzem betonowego lasu,
wspinam się na murowane góry
i zanurzam się w wirze kamiennej wody.
Uwięziony jestem i sił mi brakuje na ucieczkę,
Kajdany zbyt mocno odcisnęły sie już na nogach.
Nie mam sił by je zrzucić..
I pomocy z żadnej strony,
bo... za mną stoją mi podobni...
tylko oczy, jakby bardziej zgasły.

14 114 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
  • agniecha1383

    5 June 2012, 20:06

    i tylko park pozostał Ci wierny choć pewnie tez na chwilkę bo inwestują w firmy budowlane niż kawałek zielonej murawy.... ...betonowy las...pięknie:)