Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dopomóż mi losie

Straciłam cały sens życia,
Zostałam sama w cieniu,
Moje serce jest w klatce,
W ciemnym życia więzieniu...
Przede mną widzę pustkę,
Czarną plamę przyszłości,
Gdzie nie będzie szczęścia,
Gdzie nie będzie miłości...
Boję się przyszłego uczucia,
Kolejnych życiowych wyzwań,
Tych trujących pocałunków,
Fałszywych, miłosnych wyznań.
Tych fotografi szczęśliwych,
Później palonych na stosie,
O jedno tylko Cię proszę:
"Dopomóż mi losie..."

1965 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • Julka10219

    16 September 2012, 19:31

    Agnieszka, Xavier, Jan, Joanna i Kasia. Dziękuję wam bardzo za skomentowanie tych wypocin XD

    Pozdrawiam :*

  • Nutka67

    15 September 2012, 23:34

    Podoba mi się.
    Popraw tylko błąd z prze-palcowania: "fotograsi".
    Pozdrawiam.

  • tknp

    15 September 2012, 21:45

    los jest ślepy , a to co prawdziwe rodzi się zawsze w bólach

  • misiek45

    15 September 2012, 20:11

    Bardzo ładny wiersz-miłego wieczoru