Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez asa w rękawie

stoję blisko
lecz na tyle daleko
byś kołatania w mojej skroni nie wyczuł

chciałam podejść
i na ucho coś szepnąć
ale dzieli nas od ołtarza niepewność

odwracam się więc
żeby odejść
kalecząc wzrok mimochodem
o twój nienagannie skrojony garnitur

Insp. "rozłożony jak karty..." Rodia

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    2 August 2015, 21:24

    Karola, fajnie podsumowałaś.

    Cris, dziękuję, miło Cię gościć;)

    Joann, cieszę się, że zwiódł kogoś na pokuszenie;)

    Marku, w takim razie cieszę się, że jesteś.

  • .Rodia

    27 July 2015, 21:09

    Hm

    Czytam sobie i sam nie wiem
    Dawno mnie tu niebyło

  • słoneczniki

    25 July 2015, 22:15

    Mogę tylko się przyznać - kradnę z premedytacją!

  • Cris

    22 July 2015, 14:58

    świetny wiersz.
    pozdrawiam serdecznie :)