Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Autobus życia”

Stoję na przystanku życia
Autobus jedzie we mgle
Niewidoczny numer jest
Tajemnicą kierunek ten

Kierowca podobny do mnie
Lecz skrzydła skrępowane ma
Bóg sam rozkład układał ten
Punktualny okropnie

Każdy zakręt wyliczony
Trasa w całości pod sznurek
Mimo to nierówności są też
Bilet mam w prawym ręku

Kasownik nie dział
Może na to właśnie
Nie przyszedł czas?
Pętli nie widzę też

Postoje cierpliwie, poczekam
Może wnet otworzą drzwi?
Wyjdę na przestworza
Pożegnam się, odchodząc w Cień.

https://www.youtube.com/watch?v=MujcGgbgUPw

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    29 July 2016, 18:49

    Jak i ja pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.

  • Thebestkasiaa

    29 July 2016, 16:43

    Autobus Życia wciąż jedzie z nami...Wiersz zatrzymuje :) Brawo :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Naja

    27 July 2016, 20:42

    Oczywiście. Refleksje pojawiające się na skutek tekstu, to dobra rzecz. Jest twórczy...

    Dobrego wieczoru i nocy :-)))

  • M44G

    27 July 2016, 20:20

    To chyba dobrze? Dobrego wieczoru i wspaniałych snów.

  • Naja

    27 July 2016, 20:18

    Tekst budzi refleksje :-)