Menu
Gildia Pióra na Patronite

Decyzja ostateczna

Stoisz nieszczęśniku
Na ścieżki rozstaju
Nie wiesz gdzie iść
Do piekła czy do raju
W Twej podświadomości
Pojawia się nadzieja
Że po drodze spotkasz
Starego przyjaciela
Już ku niebu wędrujesz
Czujesz zapach słońca
Gdy widzisz przyjaciela
Po drugiej stronie końca
I teraz w Twoim sercu
Rodzi się pytanie
Czy zaznać łaski Boga
Czy diabła uznanie
Jakbyś nie postąpił
Splamisz swe sumienie
Dlatego też wybrałeś
Wieczne potępienie

22 075 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!