Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje EGO

Stoimy przed światem
Złożonym i skomplikowany.
Tyleż pięknym co strasznym .
Pełnym, ludzi i to co ze sobą niosą .
Oto bazary pełne warzyw i wojny okrutne.
Oto kłamstwa historię zmieniające.
Oto jedni przeciw drugim
I ten co po cichu ich judzi.
Oto miłość śmieszna i wzniosła .
Akty oddania i nieświadomości.
Ludzie związani zbrodnią
I wolni od grzechu
W jednym sklepie chleb kupują
A wokół nas sfery kosmosu bezkresnego.
A wy o swoim ego !

Każde ego wobec
Tego świata wszech-wielkiego
Podobne , niedojrzałe i żałosne.

76 485 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • female cenobite

    23 August 2014, 08:45

    Brawo! Genialny wiersz, można by rzec nawet, że arcydzieło. 47dma fiszka jest ode mnie. ;)

  • RozaR

    20 August 2014, 20:59

    J.T - uznanie za taką odpowiedź. Dobre -wielki temat ,,-my a wszechświat- świat". Uznanie.
    -; z zimna pocierają dłonie - ja to odbieram jako pewną kruchość wobec ogromu.
    Bardzo mi się podoba - czytam trzeci raz.

  • dana1596

    20 August 2014, 18:54

    to prawda, czymże jest jednostka wobec całości tego świata...ale też świat z każdego jednego człowieka się składa i natura tak go urządziła, że każdy ma w nim swoje miejsce. Szczęśliwy człowiek szczęśliwy świat czyni...