Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sonet Triumfu

Sterta wspomnień nic nie wartych ...
podłych, krwawych i brutalnych,
niechaj spłonie już tam, w piecu zapomnienia.

Dzięki Tobie jestem twardy
tak zawzięty i uparty
i odporny dużo bardziej na cierpienie.

Wiara w Ciebie to potęga,
miłość szczera, wiecznie piękna
pokonała moje dawne potępienie.

Niech zapłacą wszyscy zdrajcy,
którzy złem swym dobroć karcą
i poznają co to w piekle jest cierpienie.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    3 November 2018, 14:59

    Praise the Lord!