Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sterta czarno-białych gazet
przypomina mu
że jeszcze nie umarł
że musi jeszcze walczyć
że powinien iść wreszcie
wyrzucić śmieci.

Porozrzucane dookoła ubrania
mówią półgłosem
że powinien zrobić coś
ze swoim życiem
i dobrze by było gdyby
zrobił pranie.

Kurz na półkach
warczy złowrogo
dając znać że już czas
zacząć od nowa
przestać patrzeć w przeszłość
i posprzątać pokój.

1713 wyświetleń
20 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!