Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stary dom ...

Stary dom gdzieś pod lasem
w sieni suszone zioła
unoszą się zapachy czasu
z lat, gdy chodziłem do szkoły

Fortepian w pokoju gościnnym
mam w sercu wszystkie te dźwięki
przy których głosem niewinnym
siostra śpiewała piosenki ...

Tam była miłość nieziemska
nawet pies był ważny jak człowiek
w pokoju na oknie tęsknił
gdy innych psy w budach na mrozie ...

Gdy pukał do drzwi ktoś zraniony
otwieraliśmy serca i ramiona
bo każdy z nas chce być kochany
lecz dziś ... takich domów już nie ma ...

190 657 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    2 November 2015, 12:21

    Tez tak miałam , w sercu nosimy wspomnienia.

  • agniecha1383

    1 November 2015, 23:56

    Polały się łzy me czyste, rzęsiste
    Na me dzieciństwo sielskie, anielskie,
    Na moją młodość górną i durną,
    Na mój wiek męski, wiek klęski;
    Polały się łzy me czyste, rzęsiste...

    Tęsknota za beztroskim dzieciństwem i zapachem domu rodzimego wzajemną troskliwoscią zgodą poszanowaniem i przede wszystkim miłością -Gerardzie pozdrawiam serdecznie:)

  • RozaR

    23 October 2015, 22:46

    Są takie domy - mam fortepian w salonie - a gdy strzelają fajerwerki wpuszczam psy - zestresowane.

  • Malusia_035

    22 October 2015, 09:01

    niesamowity wiersz :) zatrzymał mnie :)

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • onejka

    22 October 2015, 08:46

    Aż chciałoby się zapukać do drzwi takiego domu.
    :)