Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwykły Kowalski J

Stał przed kolejową rogatką
światła
migały czerwone
i panowała cisza
z którą trudno było mu się porozumieć
milczał

kiedy przejeżdża pociąg
to człowiek
ma wybór
gdy przejedzie
zostaje mu życia droga

jeszcze przeleciał ptak
nadzwyczaj zwinnie
jak baletnica
przejechał pociąg osobowy

podnieśli rogatki
żelazny pręt
dyndał pod szlabanem obojętnie
jak powieszony człowiek
ruszył sznur samochodów
on też poszedł
w lekko zamglonym pejzażu
popielaty od wspomnień

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    28 March 2019, 15:27

    piszesz niezmiennie
    obrazy