Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śniąc

Stało w pokoju bez drzwi
Krzesło białe jak śnieg
Siedziało na nim moje serce
Grało w szachy
Przewróciło króla
Przeciwnikiem była nicość
Wyszłam oknem na zewnątrz
Pachniało miętą
Wtem czarny kot otworzył furtkę
Pobiegłam do ogrodu za jego śmiechem
Na trawie leżały karty
Podniosłam jedną
I kot uśmiechnął się
Karta była pusta
Biegłam za nim
A z ust wypluwałam słowa
Dobiegłam do barłogu mojej głowy
Porozrzucane poduszki
Tlił się dym z resztki popiołu
Kot znikł
Nikogo nie było

29 247 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • LunaLove

    29 July 2014, 00:33

    Dziękuję za odwiedziny!
    Pozdrawiam ciepło ;)
    Luna

  • dana1596

    28 July 2014, 12:47

    kot i sen...oj będzie się działo:))))