Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znak na lodzie

stali na środku
zamarzniętego stawu
w naznaczonym butami
niedoskonałym sercu
księżyc znak ten nieśmiały
wypełniał swym światłem
a oni w nim bledli

mocno w siebie wtuleni
po tańcu na lodzie
wśród mrozu i lasu
drżący młodzi niepewni
wpatrzeni w kontury swych twarzy
i błyszczące oczy bez obaw
że ta noc się kiedyś skończy

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    9 August 2015, 20:11

    Jeffrey - dziękuję.

  • Jeffrey

    9 August 2015, 17:02

    Cudowne !

  • silvershadow

    5 August 2015, 09:22

    Dziękuję Wam. To miłe, że zaglądacie. Pozdrawiam serdecznie.

  • Malusia_035

    4 August 2015, 21:19

    bardzo ładny obrazowy i ta niepewność z najdzieją się przeplata ,podoba mi się :))

    Pozdrawiam Ciepło :))

  • Cris

    4 August 2015, 11:09

    z zimnym akcentem, ale ...bardzo ładny wiersz.
    pozdrawiam :)