Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uczucie w deszczu - Miłość

Stała w deszczu

Włosy mokre lekko zakręcone
Ubrania po całym parku rozrzucone.
Makijaż rozmyty, tusz rozmazany.
Wykonuje w deszczu taniec zakazany.

Kręci się, zwija, skacze
Z wielkiej radości płacze
Nie przejmuje się swą mokrą koszulką,
Światem, biedronką bidulką.

W tańcu przerwę znajduje,
Gdy kwiatów zapach poczuje.
Lecz nie za długo ta przerwa trwa
Bo deszczu muzyka gra.

Wielu ludzi się głowi
Dlaczego ona to robi?
Gdy reszta pod parasolem stoi
Ona się w deszczy swawoli .

Tak działa miłość
Ciała i duszy zawiłość.
Aż chce się żyć
Gdy dla kogoś można wszystkim być.

Ale nie zrozumie tego ten,
Kto uważa że miłość to krótki sen.

15 900 wyświetleń
94 teksty
76 obserwujących
  • Gaia

    14 June 2012, 17:37

    Mam ochotę kochać znów
    dla kilku taktów z twoich nut....

    Tak mi przyszło do głowy :)

    Lekkość i radość urzeka w twoim pisaniu..
    Może tylko te dwa wersy:
    "Aż chce się żyć
    Gdy dla kogoś można wszystkim być."
    usunęłabym ...
    Ale to ja