Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeszyty uczuciem

Stado saren na wpół z rogami,
chłodne norweskie kolory.
Zieleń przeszywa mech, liście
chłód przeszywa serce.
Słychać wołanie zza drzewa,
strach w oczach chodzącej delikatności.
Kobiece rysy, wykończone kroplą usta
spłoszyły się stadem
razem
Zeschły wrzos szeleścił, obok
galop leśnych koni
Gdy siadałeś obok mnie,
milczałeś
policzek dotykał rozgrzanych dłoni.
Zamknęłam oczy,
stanęły w miejscu sarny,
czas, strach gdzie mech i liście.
Oddech miłością przeszyty na wskroś
chłodne już tylko norweskie kolory.

https://www.youtube.com/watch?v=mtf7hC17IBM

12 267 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
  • Malusia_035

    1 April 2015, 11:17

    śliczny

    pozdrawiam :))