Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spotkałem w życiu anioła
Który nie raz upadał
I nie wszystkiemu stawiał czoła

Ale zawsze się z kolan podnosił
Choć skrzydła sobie połamał
Zawsze nadzieję w sercu nosił

Pisał myśli, wiersze, poematy
Bo tysiącem talentów włada
I wrzucał je na info cytaty

A że trafiały jego perełki
Między świnie i wieprze
Więc zamilkł jego talent wielki

Wierzę, że i na tym froncie
Łatwo się nie podda
I przeczytam coś jeszcze
na jego koncie

103 441 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • Odchłań

    17 January 2013, 13:11

    nasuwa mi się ten cytat
    Upadłes aniele pokoju,
    lecz Bóg nie pomogł Ci wstać.
    Choć serce Twe pełne spokoju,
    on szansy nie chce już dać.

  • słoneczniki

    2 January 2013, 13:22

    Nie dostrzegamy piękna ukrytego pod gruzami zazdrości, kłamstwa i uszczypliwości.

  • skrobek

    1 January 2013, 20:45

    Anioły tak łatwo się nie poddają :)

  • Papużka

    1 January 2013, 15:12

    :)