Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad horyzontem

Spójrz na te chmury
Na niebie tam u góry

Jedne małe białe
Drugie duże czarne

Wiatr spycha z siłą je
Walka zaraz zacznie się

Zacznie padać deszcz
I pioruna zabłyśnie blask

Największe przedstawienie
Z niebem ziemi połączenie

Wiele huku
Elektrycznego łuku

W przyrodzie zjawiska takie
Otwieram z marzeniami klatkę

Nie w czasie księżyca świeci w pełni
Nie, gdy spadająca gwiazda się mieni

Tylko wtenczas, gdy piorun uderza
I wielką siłę powietrza ścianę rozpręża

W tym momencie
W całym zamęcie

Gdy niebo łączy się z hukiem z ziemią
Moje marzenia za wolnością tęsknią

http://www.youtube.com/watch?v=WKDCzecwj9g

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    20 July 2012, 20:12

    I znów muszę się zgodzić Droga Kasiu z Tobą.

  • M44G

    18 July 2012, 22:06

    Miło mi niezmiernie Mario. Miłego wieczoru życzę.

  • miramija

    18 July 2012, 22:01

    Ciekawy wiersz... podoba mi się :)

  • M44G

    18 July 2012, 19:59

    Agnieszko może właśnie dlatego są tak fascynujące.

  • misiek45

    18 July 2012, 19:57

    Marjanie wiersz na czasie,lubię burze choc są tak niebezpieczne-pozdrawiam

  • M44G

    18 July 2012, 19:36

    Owszem giulietko. Pozdrawiam Ciebie.

  • giulietka

    18 July 2012, 15:32

    burza budzi żywioły wyobraźni... ;)

  • M44G

    18 July 2012, 14:52

    Dziękuję Bożenko i Ewo.

  • M44G

    18 July 2012, 14:26

    Dziękuje Jolanto.

  • aloya

    18 July 2012, 13:11

    Podoba mi się ładny wiersz.;