Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez wad

Spójrz na niebo jak dziś pięknie wygląda.
Może po drugiej stronie świata też ktoś mu się przygląda.
Może pokochalibyście siebie,
gdyby tamto niebo było bliżej Ciebie.
Moglibyście razem zmienić świat,
razem nie widziałoby się wad.
Gdyby tylko chcieć
w zasięgu ręki cały świat mieć.
Ale świat inny jest.
Nigdy nie spotkacie się.
Bo to taki świat,
zbyt wiele wad.

777 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • słoneczniki

    10 September 2011, 20:09

    Podoba mi się ten wiersz.
    Dwa światy a jednak podobieństwo...