Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głos Rozsądku.

Spójrz
jak mija tysiąc lat

O tak...

Jak życie przemija
mrugnięciem tych wszystkich dat
wspomnianych

Obracam monetą w pamięci
co byłoby
gdyby spadła reszka?

- Myślisz, że wybrałem orła, bo co?!
- Bo ma skrzydła...? - Głos rozsądku.

Te chwile...

Gdy wszystko staje w miejscu
i tylko Twój wzrok
liczy się tylko on
nie te głupie tysiąc lat

One przeminą...

Gdyby spadła reszka
oddałbym to spojrzenie
co sens
co czas zatrzyma?

W zamian za...

Nie
wtedy znikłbym
jak ileś lat.

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • RozaR

    2 October 2014, 11:01

    Dziękuję .

  • scorpion

    2 October 2014, 10:57

    Wybaczam.

  • RozaR

    2 October 2014, 10:26

    Wybacz ale jak zaczynasz pisać ,,do niej " to klepiesz pierdoły.
    Moreno też cieszę z tej aktywności może kiedyś coś z tego wyjdzie.

  • Moreno

    2 October 2014, 10:12

    Uaktywnił pewne sfery mojego mózgu, o których zapomniałam, a może chciałam..
    Trafia głęboko, bardzo głęboko, może za,dlatego wiersz dobry.

    To logiczne, że wybiera się orła bo ma skrzydła, zawsze można odlecieć ;p

  • Naja

    2 October 2014, 07:45

    Podoba mi się bardzo wiersz :-)
    Wzbudza refleksje. Głębokie...