Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas

Spoglądasz w niebo,
Nie wiesz dlaczego.
ból,ostatni oddech.
Na granicy cierpienia
znikąd pomocy.
Wołasz gdzieś w pustkę,
W odpowiedzi pretensje.
Zakrywasz twarz,
nie widać strachu,
łez i tęsknoty.
Jeden moment i doceniasz wszystko.
Tak dużo i mało czasu jednocześnie.
Odejść stąd,przecież to za wcześnie.

Klepsydra piasek przesypuje
Spójrz tak to jest gdy się tak wiele czuję.
Coś gonisz,coś ucieka.
Może tam ktoś czeka
u raju bram będąc aniołem stróżem.
Lecz jeszcze nie ta chwila,
nie ta godzina
by zabrał Cię wiatr.
Ten,który dał życie
je odbierze.
Śmierć,to bestia krwiożercza,
więc nie zaniedbuj każdego bicia serca.

2212 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!