Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztuka

Spoglądając na wygląd swojej duszy,
Widzę za dużo sztucznej tuszy.
Redukcja tego jest bardzo trudna,
Przecież życie to praca żmudna.
Bycie sobą to skomplikowana rzecz,
Jest jak życie do przodu ale wstecz,
Dużo rzeczy robimy przeciwko sobie,
By pokazać 'co ja niby robię'.
Teraz są ważne ciuchy, kasa w portfelu,
Nie masz hajsu to – 'spadaj cw*lu'.
Mówię, że mi piję, mówię, że palę,
A myślę, ' ja tego nie chcę wcale'.
Przecież chodzi o to, by pokazać siebie,
innych zdanie niech cie je**e.

1809 wyświetleń
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!