Menu
Gildia Pióra na Patronite

kubek mleka

splotłem ze sobą
palce dłoni
ukochana
by kołysać w nich
twe serce do snu

rozkładam skrzydła
zastane przez czas
by chronić Cię
przed wiatrem złych spraw

ogrzeje oddechem
zmarznięte dłonie
a rumiane policzki
otulę puchem miłości

przytulę ku sobie
byś nie drżała
nigdy z chłodu
za wyjątkiem dotyku
moich dłoni

i ten kubek mleka*
co rano przy łóżku
po granice snu
obiecuję
niczym żołnierz pannie
powrót z wojny

a cień pod powiekami
kiedy słońce letnie praży
znajdziesz u mnie zawsze
bo ja nigdy nikogo aż tak..*

nie kochałem

25.02.2013

* zdania zaczerpnięte z piosenki Grażyny Łobaszewskiej

http://www.youtube.com/watch?v=Zyz_QgZZRQQ

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • Papużka

    26 February 2013, 11:08

    jak to było... czekaj.. aaa
    "cały czas do przodu" i "staramy się bardzo"... :) miłego

  • zugimihau

    26 February 2013, 11:07

    dzięki:) staram sie:)

  • Papużka

    26 February 2013, 10:57

    smaczna zawartość kubka :)

  • zugimihau

    25 February 2013, 23:08

    dzięki serdeczne, milej nocy:)

  • misiek45

    25 February 2013, 23:07

    Piękna miłośc,wspaniały wiersz -pozdrawiam miło na dobranoc:)