Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spię samotna w męskiej koszuli
trzy życzenia w mej dłoni
niech ból cię oszczędza
który wpada przez okno puste
i rozśmianego deszczu we włosach
gdy odnajdzie cię miłość
niech trwa prawdziwie
o to proszę w mym drugim życzeniu
gdzie jest te trzecie życzenie
schowane głęboko we śnie
proszę niech tylko przeżyje jeden dzień
świadoma...

63 077 wyświetleń
1378 tekstów
34 obserwujących
  • fyrfle

    31 January 2015, 15:24

    Ja za sibie Mamba, ciekawe czy kiedyś rozrusza nas samba...wspólnie?

  • czarna mamba

    29 January 2015, 20:00

    hhhmm pozrowienia ślę dla każdego z osobna :) :) :) :)

  • dana1596

    29 January 2015, 19:39

    zatrzymuje...mnie posadził obok siebie na długo...kiedy czytam takie wiersze, zastanawiam się nad pokrętnością ludzkich losów...życie nie oszczędza nikogo, najpierw podstępnie proponuje same rozkosze, a dalej cierpienie nie do wyobrażenia...powolne umieranie w nieświadomości albo ból...ból i łzy.
    Pozdrawiam Mambo

  • mill

    29 January 2015, 18:13

    ..ładne ładne.......

  • fyrfle

    29 January 2015, 16:32

    Tajemnicze jak indywidualizm losu frankowiczów.