Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne zapiski [cz. 3]

Śpię jak każdej ostatniej nocy,
w myślach szukając pomocy,
z głową na poduszce trzymaną,
śnię, że jestem z Ukochaną.

Nie zamierzam się wcale budzić,
ten sen nie może się znudzić,
lecz odebrać ten czas szczęśliwy,
chce mi kolejny dzień złośliwy.

Trzeba będzie jakoś przetrwać,
do dnia końca dzielnie dotrwać,
żeby z wiarą dużą w sobie,
móc w spokoju śnić o Tobie.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • 26 October 2010, 19:22

    tak bardzo wiem jak to jest, że aż...

  • Żelek

    19 September 2010, 12:09

    Dziękuję ślicznie, Magdaleno i Wiktorio ;)

    Miłej niedzieli.

  • 19 September 2010, 11:57

    Kolejny wspaniały wiersz :)
    Pozdrawiam Marcinie :)

  • giulietka

    19 September 2010, 07:29

    Z nastroju jaki niosą te słowa, także można nie chcieć się wybudzić...:)

  • Piłkareczka*

    18 September 2010, 20:16

    + :)

  • Żelek

    18 September 2010, 15:36

    Dziękuję, również pozdrawiam.

  • awatar

    18 September 2010, 15:27

    ładnie utrzymany nastrój snu i śnienia, pozdrawiam

  • Żelek

    18 September 2010, 15:17

    Dziękuję za życzenie, oby się spełniło :) Za opinię również.

    Pozdrawiam i życzę miłej soboty.

  • Żelek

    18 September 2010, 14:25

    O 3 w nocy trudno napisać coś kunsztownego. Zresztą wszystkie części "Nocnych zapisków" mają dosyć krótkie wersy, proste słowa, rytm i rymy parzyste.

    Dziękuję za docenienie. Pozdrawiam i miłej soboty życzę ;)

  • Myffa90

    18 September 2010, 14:12

    Ładny wiersz napisany prostymi słowami.
    Wcale nie trzeba wyszukiwać nie wiadomo czego.

    Pozdrowienia ślę! :)