Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kręgi

Spadzistym rzęs wąwozem
przejdą wzruszeń cienie
na kładce ust zadrżą
dawnych uniesień bezdechem

Staniemy nad rzeką zdarzeń
co nie chcą stać się wspomnieniem

Na drugim brzegu jest prawda
która wschodzi twoim uśmiechem

137 924 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 30 September 2011, 21:40

    Cudowne metafory. I tyle w temacie, nie ma sensu rozwodzić nad pięknem takiej poezji. :)

  • giulietka

    27 September 2011, 23:26

    Oj Dana, Dana!;)
    Fajnie, że jesteś:)

  • Pytia

    27 September 2011, 23:23

    czytając Ciebie..................dusza błaga o więcej
    co mam zrobić , byś zrozumiała to co powtarzam.............?

  • giulietka

    27 September 2011, 20:16

    Piękna pointa Gerardzie, dziękuję;)

    Adnachiel, niezwykle miło mi, że Tobie się podoba;)

  • Adnachiel

    27 September 2011, 18:52

    Ależ to piękne...

  • Seneka 18

    27 September 2011, 18:23

    ...i nie staną się wspomnieniem dopuki trwa uśmiech...Pięknie Madziu...