Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sowa

Sowa jest magią lasu,
Oczami nocy...
Gwiazdy w jej oczach płoną
I srebrzysty Księżyc
broczy.
Sowa jest przewodnikiem,
Przewodnikiem po mrocznym
borze.
Zaprowadzi Cię tam,
Gdzie świetliki trwają
W swym odwiecznym tańcu
I nic ich nie zmorze...
Przez uroczyska i cmentarze zwierząt,
Pełne zmurszałych kości,
Sowa zawiedzie Cię tam,
Gdzie prastara Natura gości!

A za najdalszą górą
I najdalszą rzeką,
Może w innym
Szumilesie...
Dwie Sowy przytulone
puszyście,
Patrzą na Księżyc
na nieba
bezkresie...
Złocista sarna podeszła cicho
na mgielną polanę,
Ciekawa sowich rozmów z Księżycem.
A sowie pohukiwanie
niech pozostanie nienazwane!
Co tam usłyszała,
Nikt się nie dowie
I nie usłyszy...
W jej sarnich oczach
Miłość się odbija -
Sowia Magia nocy!

28.09.2010 r.

7003 wyświetlenia
31 tekstów
8 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    19 October 2010, 17:57

    Dziękuję! :))
    Oczywiście pozwalam... ;P

  • LiaMort

    19 October 2010, 14:32

    podoba mi się ten wiersz..xD
    świetny... "+"..xD
    Pozwól że zabiorę..;D