Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co...

Sny, co marzeniem się stają
Myśli, co w głowie trwają
Gest, co rozumu pozbawia
Widok, co do złego namawia
Pieniądze, co światem władają
Pragnienia, co nienawiść nadają
Żądze, co rozpustę sieją
Nałogi, co alkohol rozleją
Egoizm, co szkodzi duszy
Apatia, co serca nie ruszy
Zło, co człowieka pochłania
Praca, co od rodziny odgania
Zabawa, co gorszy człowieka
Śmierć, co za rogiem czeka
Miłość, co od Boga pochodzi
Ona jedna nam nie szkodzi…

1099 wyświetleń
22 teksty
0 obserwujących
  • awatar

    28 January 2014, 14:55

    groch z kapustą niektórym też szkodzi