Menu
Gildia Pióra na Patronite

2KC

smutki przepłynęły przez wątrobę
wariackim stężeniem czterdziestoprocentowym
odbijały się pijacką czkawką
skradły spokój mojej duszy
mogły odejść z tęczowym kolorem
w mojej toalecie, brzuch tak boli

radości błysnęły na chwilę
lekko żółtymi zębami i zarażały
lustrzanym mrugnięciem oka
krótkotrwale jak iskierka
zgasły, smutek je zażegnał
obudził się z bolącą głową

________________________________
z serii wybryków wyskoprocentowych

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!