Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skończoność

Smutek nie trwa wiecznie
Co znaczy tylko jedno:
smutkiem nie da się dzielić w nieskończoność

Pewnego dnia skończą się litery i atrament
A może po prostu myśli przestaną układać się w jedność
Odmówią posłuszeństwa, przesycone
Rozmnożą się tak szybko, że nie będzie dało się ich zebrać
A tempo ich zmian wyprzedzi usta

Pewnego dnia przestanę umieć wkładać swój smutek w twoje dłonie
A ty zamkniesz je na zawsze

Pewnego dnia przestałam ubierać swój smutek w słowa
Zamknęłam go w sobie
Ujawnia się raz na kilka chwil
Nie jest wyjątkowy ani oryginalny
Nie uśmiecha się, gdy zobaczy cię przypadkiem
Ani nie lubi, kiedy podchodzisz za blisko

Mój smutek ma siedemnaście lat.
Nikt nie musi go oglądać.

11 832 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    30 January 2016, 20:21

    Dziękuję Wam wszystkim za tak pozytywne opinie...
    *uśmiecha się do ekranu*

    Pozdrawiam...! :)

  • sentymentalna_

    29 January 2016, 21:21

    Jestem pod wrażeniem.

  • silvershadow

    29 January 2016, 21:00

    Wiersz, który czyta się powoli, z przerwami na przemyślenia..
    Bardzo dobry. Pozdrawiam.

  • MyArczi

    29 January 2016, 18:56

    Świetne.

  • CzerwonaJakKrew

    29 January 2016, 18:51

    Nawet nie wiesz, jak mi jest miło czytać Twoje słowa...
    Dziękuję... :)

  • CzerwonaJakKrew

    29 January 2016, 18:42

    Tak...?