Menu
Gildia Pióra na Patronite

E - mailowe małżeństwo

Śmiałam się z Nich.
E-mailowe małżeństwo - powiadali.
Zakochani w wieczornym zasiedzeniu,
w ciszy uśpienia,
w miłosnym stukaniu.

Śmiałam się z Nich.
I mnogość światów.
Jego.
Jej.
Całkiem wspólny.
I ten rzeczywisty.

Śmiałam się z Nich.
Sprowadzałam...
Doradzałam...
A potem ganiłam...
E - mailowe małżeństwo - powiadali.
Mimo wspólnego nie bycia,
mimo ciszy wypowiadanych słów,
mimo gestów prosto z wyobraźni.

Śmiałam się z Nich.
Z wiary w ich istnienie.
Z siły ich przekonań.
Z nadziei na przyszłość.
E - mailowe małżeństwo - powiadali.
I na przekór wszystkim nim zostali...

78 899 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • słoneczniki

    2 September 2011, 22:15

    To nie fikcja to życie... ;)

  • Leike

    9 May 2011, 16:12

    Świetne!

  • lightbreeze

    24 January 2011, 11:54

    Baaaardzo mi się podoba! :)))

  • Brill

    11 January 2011, 14:19

    A marzenia się spełniają. Wystarczy wyrazić taką chęć i gotowe.
    Powodzenia ;-)

  • meedea

    11 January 2011, 13:05

    Biuro ... to marzenie.

  • Brill

    11 January 2011, 13:02

    Biuro matrymonialne? Dobry pomysł.
    Pozdrawiam

  • meedea

    11 January 2011, 12:57

    No to ciekawe kto jeszcze ...?:)

  • Seneka 18

    11 January 2011, 06:50

    Dobry pomysł :)

  • meedea

    11 January 2011, 06:43

    Trzeba zrobić spotkanie osób, które poznały swojego przyszłego męża/żonę przez Internet ;)

  • giulietka

    10 January 2011, 21:43

    Mojemu sercu także bardzo bliski:))

    Kradnę na pamiątkę i pozdrawiam Autorkę;)