Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bliżej niż myślisz...

smakuję krople czasu
które jak płatki śniegu
dreszczem topią się na ustach

i w tej białej melancholii
przesiąkam do głębi serca
i jestem teraz bliżej niż myślisz

- bez pośpiechu układam uczucia

słowa dobieram subtelnie
byś głodnym ustom ich nie wzbraniał
gdy znów niebem stanie się ziemia

oddycham twoim sercem
wzruszona niezwykłą magią pragnień
i wiem, że…

- bez ciebie życia nie ma

21 284 wyświetlenia
183 teksty
42 obserwujących
  • anna kowalczyk

    7 February 2013, 01:26

    W Tobie się kończę
    Tobą zaczynam
    drżę jeszcze
    w bezśnie

    ustami
    miłość nie domyka powiek
    ___________________________________

    ....Gracjoo...jesteś mistrzynią liryki na tym portalu...piękny wiersz...:)

  • NieBoska

    6 February 2013, 11:28

    Jeden z piękniejszych twoich wierszy, zgadzam się z Grażynką, dojrzały.

    Ach, ta miłość ;)

  • Efemeryda60

    6 February 2013, 00:32

    Piękny wiersz Gracjo, i nad wyraz dojrzały.

  • EmilG

    4 February 2013, 07:23

    bez pośpiechu układam uczucia

    otóż to, uczucia lubią układać same, bezpiecznie i wygodnie ;)

    piękny wiersz ;)

  • Papużka

    3 February 2013, 17:37

    noo powiem, że aż sobie 2 raz na głos przeczytałam... piękny..