Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk Zimy.

Słyszę jak śnieg topnieje za oknem, jak woła rozpaczliwie o pomoc.
Widzę jak resztkami sił walczy o przetrwanie ostatnia zaspa śnieżna.
Pytając dlaczego umiera.

Bo przecież to nie wiosna przyszła, upominając się o swoje.
Nie było mu dane dłużej być na tym ziemskim padole.
Odchodzi za młodu.

I dlaczego ?
Bo pogoda miała taki kaprys ?
Bo bóg tak chciał ?

Nie wierzę !

6269 wyświetleń
18 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!