Menu
Gildia Pióra na Patronite

słów szeptaniem ...

słów szeptaniem
wołam ciebie
byś duszy mojej
uleczyła niepewność
serca bicie
w arytmii bijące

miłością uspokoiła

wsłuchując się w ciszę
wciąż czekam
skrzydeł anioła
szumu cichego nasłuchuję
tak długo
lecz cierpliwie

bo wierzę że przybędziesz

wpatrując się w zdjęcie
przez lata blaknące
myślę o dniach
przez los ukradzionych
i tych co jutrem być miały
marzeniach zapisanych

purpurowym inkaustem

/29.04.1998/

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!