Menu
Gildia Pióra na Patronite

Colossus

Słowa srebrne, cisza złota
Lecz to złoto czasami jak sól
Wysypana na krwawiącą ranę
Wywołuje nie fizyczny ból
Ból największy, ból osamotnienia

Nawet BOHATERSKA paczka
Rejewskiego, Różyckiego i Zygalskiego
Ze swoimi bombami nie rozszyfrują
Jaki to ból smutku złe moce szykują?
Więc otwieraj się na ozłoconych
Srebrem się podziel z uśmiechem
By sól odleciała na czasu wietrze
A człowiek ukarze swoje ludzkie wnętrze
A ta sól i ten ból raz na sto lat
Życiu nadawał nowy smak

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    18 May 2013, 20:19

    Miłego wieczoru. Tak nostalgiczny trochę podwójny i dedykowany troszkę.