Menu
Gildia Pióra na Patronite

podszepty

słowami zagłuszam lęk
głośny krzyk niemego tułacza
wśród nagrobków minionego
zdarzeń i ludzi

na wielkim stosie
palę zdjęcia i listy pożółkłe
by odeszły cienie
ust słodkich koszmary

wczorajszy dzień
przede mną mgła
uciekam w nicość alkoholu
wytchnienie zmysłom
w rękach chowam twarz

ile jeszcze
jak długo

słowa
słowa

podszepty śmierci łagodne

/2004/

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 21 April 2012, 09:54

    myślom złym mówimy stanowcze "NIE"
    podszeptom złym odpór dajemy
    byśmy mogli przeżyć tych kilka dni
    z raźnie bijącym sercem

    :))) 3maj się ciepło Margot :))))

  • 21 April 2012, 09:45

    mnie już też :) powiedziałem podszeptom żeby na bambus spadały :P wkleiłem bo mi się narcystycznie podoba :PPP

    no to "na zdrowie" bo życie w końcu jest jedno :)))