Menu
Gildia Pióra na Patronite

błaganie

słowami uciekam od świata
słowami skażonymi bólem
w strofy ubieram błagania
z nicości duszy umarłej

bez ciebie

ust twych

poranków pocałunku pieszczoty
ciepła dłoni czułych
uśmiechu barwy tęczy
oczu koloru nadziei

ten chłód
serca wyrwanego ze snu
zamykam tu
litera po literze

dla jutra

bo wczoraj
zostawiło zgliszcza

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • AMA

    23 February 2013, 12:50

    ależ piękny wiersz