Menu
Gildia Pióra na Patronite

list od niej ...

słowa
literki skromne
a potem zdania
z nich się tworzące
jeszcze nie wiesz
co opowiedzą
a już jakby
serce mocniej bije
bo to
od niej

czujesz zapach
perfum
i dłoni długopis dzierżącej
kolejny wyraz
przekaz prosty
a dla ciebie to niezrównany
wielkiego wieszcza poemat

czytasz a jakbyś
głosu jej słuchał
o dniach spokojnie spędzanych
i słodkiej jak miód
tęsknocie
za twych ramion silnym uścisku
pocałunkami
gorącej miłości

na koniec imię
budzisz się do życia
pustą do ręki bierzesz kartkę
i jeszcze lekko drżącą dłonią
piszesz słowa
"Moja Kochana ..."

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!